TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Hírlevél
Fizetési megoldás
Termék részletek


401267 - Autó iránytű (car compass) 010000267

401267 - Autó iránytű (car compass) 010000267

Termék ára
787 Ft + Áfa (Br. 999 Ft)
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
010000267
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
401267 - Autó iránytű (car compass)

...hogy tudja, merre tart!
Általában járművekben használható.
Tapadókoronggal rögzíthető.
Tanács:
Ne helyezze hangszóró közelébe, mert a mágnes és az iránytű nem szívelik egymást.
Átmérő: kb. 50 mm.
A termék tulajdonságai
Az Autó iránytűt (car compass) általában járművekben való használatra tervezték. Ahogyan ez a nevéből is kitűnik. Lehet az gépkocsi, hajó, vonat, stb.
Ezért az eszközt használatakor a jármű vezetőállásával szemben kell rögzíteni egy sík, általában függőleges felületre a tapadókorong segítségével. Például szélvédő üveg belső felülete.
Ebben a helyzetben a jármű vezetője azt az irányt olvashatja le az iránytűről, amely irányba éppen tart a járművével. Tehát ha adott egy útszakasz, amely tökéletesen kelet-nyugat irányú és kelet felé haladunk, az iránytűn az "E"-kelet jelzés látható a vezető szemszögéből. Annak ellenére, hogy az "E"-kelet jelzés valójában nyugat felé mutat, de mi kelet felé tartunk, ezért látjuk az "E"-kelet jelzést. Az iránytűt rendeltetészserűen használva mindig a haladás irányát tudhatjuk meg.
Az iránytűk nem tudnak elromlani, így amíg a Föld mágneses polaritása nem változik, mindig egy irányba állnak (észak-dél). Egyszerűen nem tudnak mást mit tenni.
Viszont az iránytűk működése megzavarható más nágnesekkel pl. hangszóró, vagy erős interferenciás környezetben, vas és vasbeton szerkezetek közelében.
Webáruház készítés